Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den egna melodin

den som nästan ingen ser
den som inte övervinner skyggheten
som är en aning perifer
nästan ett med tapeten

den som inte får vara med
som mest bara får titta på
som inte vill vara ifred
som skulle vilja vara två

men som sitter vid en vägg
och kämpar med sin skräck
balanserar på en knivsegg
skriver sin saga med osynligt bläck

och inte lämnar så mycket spår
på sin fridsamma resa genom livet
som sin egna sällsamma väg går
som dansar tyst till det egna ledmotivet

den melodi som ingen annan hör
den som bara finns i hans sinne
den är förtjusande, den är vacker, den är skör
och den finns bara till där inne




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-01-20 19:11



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Men så fin, lite sorglig!
2019-01-21

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fin skildring av den ensamma blyga människan med ett rikt inre som gör livet drägligt
2019-01-21

  Språk, hjärna!
Riktigt bra!
2019-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP