Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Toppförhoppning



Jag hoppar toppars träd i kronerens
i hög förhoppningskropp om topp att fästa
min vinges flax, som strax är nära nästa
men snart så når den granmassivets gräns.

Jag söker kronors höga honessens
men flyktar flygbesatt ifrån de flesta
där ödesögon ser den nästa fresta
när näbben rensat dagg i barr som bränns.

Jag spänner vingens spann att vilsen spana
omkring mig efter himmelkrönens krona
som skulle skänka hem hos skogens drottning.

Men vänder bränd i granar likadana
och drillad trillar sparv där träd ses trona
föröver mörkermarkers bittra bottning.















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-23 02:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP