Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samling ord skrivna för många år sedan. De känns aktuella inför en föreläsning jag ska gå på som heter ” Aldrig ensam”


Jag är ditt stopp, liten, alltid

Hur kan du  låta livet rinna ut över golvet

Jag vet, du vill att dödens änglar ska ta din hand,

din högt älskade hand. Jag är ditt stopp, tänker aldrig

sluta stoppa, jag kan ju vara din borg, vet du inte det?

Jag rabblar mina skyddsböner och fäster dem mot ditt håll.

Håller om dig på avstånd och jag vet att du lutar dig mot

fast du sträcker dig bort. Du undrar vad ditt liv är värt och

jag letar snabbt efter svar som aldrig räcker. Ingenting räcker,

men jag är ditt stopp. Jag vet inte varför dina omaka strumpor

berör mig men det fanns en tid när allt hörde ihop. Sådana där

detaljer var en gång allt nu är de inget. Ditt hår som döljer dig

har samma känsla av mjukhet men trots närheten är det långt

mellan hand och vidrörande. Nu gråter du och låter sältan fräta

i oläkta sår. Inte kan man ana när man första gången lyfter ett barn

att det ska behöva skyddas från att söka dödens famn.

Jag är ditt stopp, liten...alltid 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-23 23:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt starkt, även om jag skulle låta radbrytningarna se lite annorlunda ut..

2019-01-29

  danne //
Jätte fint skrivet!
Tack Elaine för läsningen
Mvh Danne
2019-01-24

  Larz Gustafsson VIP
Aaaww..."Liten...alltid".

Hoppas föreläsningen ger något uppbyggligt.
2019-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP