Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlust

Den sista dagen han kom till oss
Så innerlig, glad och så fri
Lät sin tunga dansa med orden
Skrålade, skrattade och drack
Han levde den sista dagen med oss
Så förnöjt, så förnämt och så naket
Han dansade över gatan den våta
Drattade omkull på kullersten
Barfota var han när han kom
Och han var barfota när han gick
Skrålade och skrattade när han kom
Tyst och sluten när han gick
Drucken och barsk till frågan kom
Försjunken och tyst strax efteråt
Biten och tårögt tittar han bort
Torkar sig kort, ler och får brått
En sista sup och tackar för sig
Ut genom dörren och vänder sig om
En sista vink en slängkyss, adjö
Och vi har inte sett honom sen




Fri vers (Fri form) av PeterM
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-27 01:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PeterM