Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från fienden..



Inget offer, men en fiende
till allt här är
som tagit vad har varit,
ett bitterkvitter mot en skriände
dit ilska bär
för fäderna som farit.
Jag är utslagen
utan sammanhang,
den sjunde dagen
där ej vila sprang -
en fiende,
en fiende,
en fiende,
för er
och allt jag ser.

Men upp med hakan;
du är lyckad väl?
En del av dem
som har familj och hem.
Försaka vakan
som stör varje kväll
till spel hos cell
som klämtar klockan fem
att stoppa i sig lyckanspiller
mot rotinlyckta hot och griller.
Ingen del,
ingen del,
ingen del,
men ett fel
i vardande
hos bar ande.
Var varje mänska vill den illa
vem tröstar den som trott sig trilla
inunder tyngden av mansvilla?
Ett offer,
ett offer,
ej offer,
men fiende.
Som färd fientlig skall anpassa
till delen i en bittergrå mansmassa.












Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-27 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP