Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Sista vagnen

 

 

Jag kastar mig upp 
på sista vagnen 
när tåget som tuggar räls
lämnar perrongen

Dämpad musik hörs 
från molltyngda draperier
och sätena är borttagna

Konduktören synar våra
biljetter och säger att de 
inte är valida

Jag försöker ta mig framåt
till nästa vagn men
dörren är blockerad

Vid nästa station blir vagnen
tagen ur trafik 
Vi knuffas in på ett sidospår

En högtalarröst förklarar att
vi är bortsorterade 
Nyttokalkylerna har visat 
att vi måste offras för det 
allmännas bästa

Sorlet stiger och gråten väller
fram när vi inser att de multisjukas
tid är ute

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 283 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-01-29 09:20

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Du är inte lönsam lille vän", samhällets sätt att tacka en utsliten arbetare som betalat sin skatt och gjort rätt för sig.
2019-01-29

  Blomma-Stjärna VIP
Ååå gud, ja, så falskt och tomt blir vårt samhälles klang om vi bara sorteras efter nytta/bruttonationalprodukt
2019-01-29

  Öknens Ros VIP
Den moderna ättestupan?
2019-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten