Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En flanörs tankar

promenera långsamt genom stan
inte vara på väg nånstans
tänka på ingenting
ibland behöver man bara få finnas till

tid som inte kan mätas
är bland det viktigaste av allt
man måste inte fylla varje dag
med program av allsköns slag

att ha tråkigt ibland är viktigt –
det är när man har för lite att göra
som man blir som mest kreativ
tristess kan vara extremt lukrativ

en promenad sätter igång hjärnan
och snart formligen avlöser idéerna varandra
ibland måste man stanna och skriva ner dem
i en liten anteckningsbok eller i smarttelefonen

ofta är det mest en fråga om att komma igång
och de första idéerna kommer ofta
när man är nån annanstans än hemma vid datorn
och så när man en gång hittat en början
är det bara att nysta och försöka hitta ett flow

tid som inte kan mätas
är bland det viktigaste av allt
och ”att inte ha tid” är vår tids dummaste mantra –
en chimär – tid är ju egentligen det enda vi har




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-31 10:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mycket inspirationen får jag när jag läser andras dikter
2019-01-31

  Språk, hjärna!
Mycket bra! Ibland känns det som om -jag är den enda som har tid :D
2019-01-31

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen mig.
Jag får ofta bra idéer just i samband med promenader.
Hjärnan tillförs syre när man rör på sig.
2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP