Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Galgen

 

 

Jag hänger 
i en galge 
i klädskåpet

Sladdrig, substanslös

Blir nog hängande där 
tills modet växlar

När trådslitna, diffusa 
män med vaga framtidsdrömmar
blir eftertraktade igen

och slipper smyga längs 
väggarna

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 598 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2019-02-04 17:04

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Den här är bara så bra! Jag skrattar :-D
2019-02-07

  Niliboy
Ödmjukhet å saktmod lär Bibeln, å sunda förnuftet lite skinn på näsan, än kämpar vi för paradiset å vi slåss ibland
För vår trygghet!
2019-02-07

  Flying Anna VIP
Härlig mörk humor!
2019-02-06

    ej medlem längre
'När trådslitna, diffusa
män med vaga framtidsdrömmar
blir eftertraktade igen'

Suverän formulering
2019-02-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Häftigt bildspråk! Allt kommer igen och blir modernt:)
2019-02-05

  Öknens Ros VIP
Snyggt skriftat!
2019-02-05

  Blomma-Stjärna VIP
modet växlar
till mod
att vara trådsliten och diffus
man
med vaga framtidsdrömmar
2019-02-04

  Feliaxel VIP
Du får komma ur garderoben och bevisa att du är bäst som dig själv
2019-02-04

    ej medlem längre
The King is back..
2019-02-04

  Ulf Carlsson VIP
Bra bild!
Homonymen "modet" gör hela dikten!
Varför använder du inte punkter?
Om du tar bort det inledande pronomenet, "Jag", blir innehållet mer allmänt för alla oss stundom missmodiga män.

2019-02-04

  KattenKin VIP
Har läst denna förut, den är underbar, kan nog läsa den tusen gånger till och ändå aldrig ledsna, så jag passar på att spara den.
2019-02-04

  Kungskobran VIP
Poeten trådlös och svag
har tappat sitt välbehag
letar efter ny kostym
för att än en gång bli fin

Skapa sig ett nytt liv
ta ett kliv
i en nya kostym
nypressad och fin

Den sitter trångt över höft o stuss
ger inte den skjuss
som poeten hoppats på
letar efter något annat att ta på

Hittar en maläten hatt
en tröja som varit eftersatt
hängiga byxor med trasigt knä
det får klä.

Jag har den sanna poetens dress
utan någon finess
Poesin lyfter mot en ny höjder
poeten är glad och nöjder





2019-02-04

    Roger Runkar Ragnar
Välmodulerad dikt i din alldeles egenartade skriftsfär.

Den fria versen ( Fri form ) känns en smula vemodig att ta till sig.


Bra jobbat där grabben !

2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten