Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Resa utan mål

 

En resa i natten,
en irrfärd som inte leder dig 
till en slutpunkt 

 

Dina tankar är grumliga och 
kroppen är i upplösningstillstånd
 
Du sjunker ner i kvicksand 
och lyckas med dina sista 
krafter häva dig upp på
fast mark 

 

Mörkret tilltar och du snubblar
genom snår och minerade fält 
 
Dina metafysiska svärmerier har 
koloniserat dig och den enda väg
du finner är flyktvägen 
 
Du svek dina vänner och de 
ser dig som en förlorare 

 

De kommer inte att skriva 
din dödsruna om du inte 
återvänder och gör avbön 

 

När morgonljuset silar ner genom
molnen sitter du vid havet och följer 
vågorna som slår in över stranden

 

Ständigt, ständigt och de har ingen 
tröst att ge 
 
Du tror att du hallucinerar men 
din resa måste fortsätta 
tills någon hejdar dig,
som kan tända ett ljus och 
be för dig

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 485 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-02-06 22:15

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingvar Loco Nordin VIP
...alltså... du skriver verkligen bra. När jag läser blir jag överraskad... rycker till... läser en gång till och igen...
2019-02-07

    ej medlem längre
Stark!
2019-02-07

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt som griper tag om själ och hjärta! Du är en fenomenal diktare!
2019-02-07

  Poeten Salvador VIP
Resor är bilder av livsbanan?
2019-02-07

  Öknens Ros VIP
Kunde bli grunden till ett filmmanus, en riktig rysare.
2019-02-07

  Kungskobran VIP
Mycket starkt
bokmärkes
2019-02-07

  StinaJ VIP
Starkt och berörande.
2019-02-07

  ULJO
En väldigt stark text. Du är bra att formulera dig.
2019-02-07

    ej medlem längre
Sorglig men bra poesi
2019-02-07

  Eva Langrath VIP
Stark text
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten