Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärrkontroll

Den som kan skapa digitala program

som kan reducera människan 

till en funktion av sina funktioner

kan också styra och kontrollera

de människor som är anställda

för att via datorskärmar

styra och kontrollera

de människor som lever sina liv

utanför normalitetens ramar

till mätbara enheter

som går att förändra

via graderade målskalor

 

Piskan som kittlar

har blivit osynligt human

och förväxlas konsekvent

med omsorgens varma blick

trygghetens fasta famn

och kärlekens sköna smekningar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-02-08 04:22



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Starkt om skrämmande
2019-02-09

  Kjell Åhsberg
Ja även vi människor är idag ingenting annat än ettor och nollor, tabeller och diagram. Inte undra på att stress och utbrändhet är de vanligaste sjukdomarna.
Du pekar på något viktigt som borde ändras. Men hur?
2019-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
väsentlig text
och riktigt kuslig

finns någon kvar som värnar
friheten som varje människa kan hysa - i sitt ja och i sitt nej

frihet är på liv och död
(här gäller inga garantier)





- tankeväckande!

2019-02-08

  Anya VIP
Jaa vi är små i den digitaliserade världen. Och då tror vi i alla fall att vi kan styra och kontrollera...men det går nog inte ändå. Människan är mer komplex.
Intressant text som väcker tankar.
2019-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP