Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tallvisa


rimfrost av guld pryder lövverken
krispiga grenarnas andedräkt ångar
lång, som av siden är särken
ekorren och svalorna håller den fångar

rådjuren leker på snötäckta marken
gnager på barren, talar med märren
smådjuren sjunger till kronornas takt
›› drick upp så du mognar till skönhetens prakt! ‹‹
hackar på barken, talar med herren
än pågår leken på glittrande makt

bruna frukter täckta i frost
lyssnar till granens visdomsord
viskar till skugga av luden rost
gnager av frosten till barskrapat bord
drick upp av juicen fyll ditt glas
visst smakar drycken sur och tunn
men lagar minnets brustna vas
som blomman håller, lyckans brunn

högst upp på stammen spänns seglet fast
driver mot kronan i gryningens ljus
blickar mot tranor som bär på ballast
ner emot rörelsens klingande brus




Bunden vers av Paradisfågeln
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-11 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Paradisfågeln
Paradisfågeln