Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldet seger över våldet

 

 

Ibland kan tanken komma 

att ta till våld

mot våldet

möta våld med våld.

 

Ska mänskligheten aldrig lära sig

det som var meningen från början

att allt liv och all egendom

är helgat.

 

Är det så att det ska behövas

våld att få bort våld,

så är det icke verksam åtgärd!

 

Möter vi inte våld med våld

då segarar våldet!

 

Så vilka andra åtgärder behövs

för att stoppa våld

och en framtid för oss alla?

 

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-12 22:38



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänker på min idol Jesus
hur han i helig vrede
välte omkull borden
den berättelsen visar
på att han inte var
någon tyst liten mes
din text ger tankar
det behövs krafttag
mot det växande
och otäcka våldet
ordning och reda
är nödvändigt för
landets säkerhet
och trygghet!


2019-02-17

  L Patrik W Johansson VIP
Övervåld blir nog svaret, Thank god for the bomb sjöng en gång husguden Ozzy Osbourne och missförstods helt "för han var ju en sån där gammal hårdrockare och våldsam" sa hem o skola härhemma...lika idiotiska 1985 som nu.

Krävs hela enade Europa och USA för att t ex förändra i Venezuela.
Inte sedan WWII har väl UK, FRA & USA flygbombat ett vapenförråd som i Syrien, the list goes on...men krävs allrahelst med gamla sovjetiska bomber fortfarande på svarta marknaden.

Be well,
LPWJ
2019-02-13

    ej medlem längre
Många gånger bromsas våld av vänlighet och kärlek. Det är ju lättare att förbli våldsam och svaret är våldsamheter.
2019-02-13
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP