Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I STÄLLET FÖR SAFT OCH BULLAR*


Han behöver ingen advokat
Häng fanskapet offentligt
Han ska få lida ordentligt
Han behöver ingen mat

Man ser sällan handling, man hör mycket prat
Men i allt väsentligt
görs det betänkligt
lite i syfte att skydda vår stat.

Vår demokrati
våra liv och vår lag
är det finast vi har

Därför tvingas vi
ta till hårda tag
mot en så´n här odemokratisk barbar



©Anders Frankenberg Wester - 2019



* Om man i nätdiskussioner förespråkar kriminalpreventiva metoder och pedagogiska föranstaltningar i stället för rått våld möts man ofta med ironiska frågor som "Vad vill du göra då ? skall vi bjuda de kriminella förortsgängen på saft och bullar?"
Uttrycket har efter hand fått en närmast idiomatisk karaktär.




Bunden vers av Anders Frankenberg Waster
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-13 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Frankenberg Waster
Anders Frankenberg Waster