Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenskhat och diskriminering

Många svenskar går med trasiga tänder
har inte råd och har gett upp dem för länge sen
sen kommer det nyanlända från mena-länder
och får gå till tandläkaren för 50 spänn
så ock med besök till sjukhus och vårdcentral
många svenskar har inte råd med det
och svenskar sover hos föräldrar på gatan och i härbergets sal
medan icke svenskar tilldelas en lägenhet
det finns ingen godhet i denna prioritering
det är svenskhat och diskriminering.




Bunden vers (Rim) av Thylacine
Läst 351 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-17 10:35



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Birk ska hålla klaffen
när sanningen talar
2019-11-19

  Birk Andersson
Denna text kanske bättre lämpas sig som en debattartikel eller som insändare än till en poesi-sida?
2019-02-17

    ej medlem längre
Det krävs inte mycket observation idag av regimmedias ensidiga faktaurval för att kunna detektera de självutnämnda antirasisternas godhetsrasism mot de skötsamma samhällsbärarna i vårt land Sverige.

Bra formulerat om mindre bra politik.
2019-02-17

  mare VIP
Ska vara:
Allas lika värde!
2019-02-17

  mare VIP
Det du skriver
är sanning och
om detta ska man
INTE hålla tyst
den ska fram
politiker har skapat
den STORA orättvisan
som pågår i vårt land
visar klart vilka de bryr sig
mest om och omhuldar
helst vill de att gamla
dör så de slipper
slösa VÅRA skattepengar
de om någon ställer
folk mot folk och
skiter fullständigt i
alls lika värde!
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Thylacine
Thylacine