Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

”OK, vi kör!”

det här är vad jag gör
det här står jag för

det här är det jag lever för
det här är vad jag är beredd att dö för

och har du ingenting du är beredd att dö för
så har du kanske heller ingenting att leva för

är det nån som lyssnar, nån som hör?
jag kommer inte att säga ”Ursäkta att jag stör!”

när jag har nånting att säga är jag talför
när jag öppnar munnen och framför

nånting som gör er på gott humör
nånting som upprör, nånting som berör

jag vet hur det känns att vara utanför
att gå genom livet som en observatör

jag vet hur det är att vara känslig, att vara skör
hur det är när livet går än uppför, än nedför

att dras med en ångest som förgör,
som sitter i själen och växer som en jävla tumör

jag vet hur det är när man låter det gå utför
hur det känns när man tar till rakbladen och varför

min räddning är konsten, att vara poet och kompositör
det gör gott för själen att vara en kreatör

och nu kastar jag mig för vargarna, jag har blivit en estradör
jag ställer mig på scenen utan skyddsnät, utan sufflör

det har fallit på min lott att vara en provokatör
det här får jag lov att leva med till den dag jag dör

och när jag står här vid mikrofonen, så som jag nu gör
undrar jag nästan varje gång ”Varför?”

men när man ställt sig här finns det bara en väg
och det är att öppna alla portar och låta det gå utför –
dra andan en sista gång och tänka ”OK, vi kör!”




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 717 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-02-17 11:52



Bookmark and Share


  Barkarve
Känner igen känslan, fast i mitt fall gäller det dans. Det är en befrielse att känna att tiden för att repetera och slipa på framförandet är över och att det enda som återstår är att lita på att det sitter och att närvaron är den sista pusselbiten som inte går att öva in, bara öppna upp för.
2020-02-01

  Kungskobran VIP
Poesin har kraft att beröra
provocera och störa

sätta punkten på det ömma
så ingen kan glömma

orättvisor i vår värld
elände och undernärd

skapa hopp och tro
så att vi kan få lugn och ro

få kärleken i blom
njuta av dess rikedom

Det är människan värd
i poesins underbara värld






2019-04-14

  Linda Åkesson
Fattar dock inte var frågetecknen kom ifrån, skulle ju va emoj.
2019-02-19

  Linda Åkesson
Gillar ??
2019-02-19

  Språk, hjärna!
Bravo!
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP