Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man utan känslor

 

 

 
Stelnad,
blekt,
sammanbiten
 
ligger jag på
båtens botten 
 
Kan dyningarna
skaka liv i mig 
 
Kan blåsten
ruska om mitt
inre
 
Jag ligger
länge och 
känner saltstänken 
träffa mig 
 
När jag ror i
land inser jag
att livet sprungit 
ifrån mig 
 
En man utan
känslor 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 291 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-02-17 14:19

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det är så
för 99.99%
av alla män

det är meningen
att det ska va så

robotar är snälla
2019-02-19

  Bibbi VIP
Så tänkvärd.
2019-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Du sätter ord på känslan att inte orka känna. Ändå tror jag att känslor finns. Men svärtan har tagit överhanden. Diktens ord går till hjärtat. Och ber en önskan att du får blomma i vårens tid.
2019-02-18

  Respons VIP
Känner att den här dikten är full av känslor av nöd, utsatthet utanförskap och besvikelse. Mannen utan känslor kanske är blockerad men inte känslolös.
2019-02-18

    ej medlem längre
dupe?
2019-02-17

  Bodingen VIP
En man utan motor få ro, då tappar man känslor
2019-02-17

  Kungskobran VIP
Livet rusade förbi
utan innehåll i
när jag vaknade tillslut
var allting slut
ingenting var kvar
av det som engång var

2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten