Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag och min fru Åsa gick pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela från Pamplona till Burgos i norra Spanien, en sträcka på cirka 20 mil, i september 2016. Hela leden är cirka 80 mil lång.


Bon Camino

I Spanien finns en pilgrimsled,
ömsom smal och ömsom bred.
Här har man vandrat i många år,
alla har man följt i samma spår.

Iväg före sju innan natten tagit slut.
Det är mörkt och kallt när vi går ut.
Man startar sitt pass och efter ett tag
natten börjar övergå i dag.

Caminon den ger, Caminon den tar
Iväg bort du far.

Morgonljus över berg och slätt.
På gryningen blir man aldrig mätt.
I horisonten en strimma av glöd.
Solen är uppe rund och röd.

Böljande fält med vete och vin.
Stigen är jämn och den är fin.
Björnbär, oliver och fikonträd
finns längs kanten utmed vår väg.

Caminon den tar, Caminon den ger,
Caminon åt dig ler.

Caminon den går genom stad och by,
var och en för dig är ny.
Endast ljudet från egna steg.
Du är stark och du är seg.

Härbärge finns vid dagens slut.
Vila man får då man bränt sitt krut.
Pilgrimsmiddag med ingen man känner,
snart har man hittat nya vänner.

Caminon den ger, Caminon den tar
Iväg bort du far.

Tonsatt bildspel: https://youtu.be/Jx45-SnMg18




Bunden vers (Rim) av Kjell Persson
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-17 17:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell Persson
Kjell Persson