Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kanske bör tänka lite på vad man gör på Internet. Den information man delar med sig av genom de sökningar man gör kan både brukas och missbrukas.


Storebror

Här sitter jag och googlar på vad som helst.
Jag har på den nya tekniken blivit frälst.
Vad jag än söker så finns det ett svar.
Hos Google finns allt, den saken är klar.
Vilken fråga som du än ställer,
en oändlig lista ur skärmen väller.
Frågorna lagras i Googles tank.
Inget försvinner ur minnesbank.

På YouTube finns mycket att titta på,
utbud har nått en ny nivå.
Här kan du söka favoritartist.
Du får säkert träff, det är sant och visst.
Sök på John Lennon och du når resultat,
du får även Beatles, också det adekvat.
YouTube vet vad du tycker är bra,
ger dig mer av det som du vill ha.

När du på webben har sökt en vara
kommer man denna sökning att spara.
Sedan kan du vara ganska säker på
att du kommer att få en och annan propå.
Det kommer en massa nya förslag,
annonser från allehanda företag.
Den som vill veta något om dej
kan hämta i tanken. Är det bra eller ej?

För länge sedan skrevs en bok om framtid.
Där finns likheter med vår samtid.
Storebror ser dig nittonhundraåttiofyra.
Han skaffar data för att kunna styra.
Övervakning, som i dystopi
kan bidra till väldig tragedi.
Dikt kan bräckas av verklighet.
Vi är redan där som du nog innerst vet.

Uppe i molnet stannar allting kvar,
där finns det mesta om alla och envar.
När du nu är digitalt konserverad
kan du också bli virtuellt dissekerad.
Din profil finns till allmän beskådan
för den som har en nyckel till lådan.
En fråga om dig blir enkelt besvarad.
Din skepnad är för evigt bevarad.

Allt finns kvar i alla da’r.
Du finns kvar i alla da’r.

Länk till YouTube
https://youtu.be/ngbzz15Q0ms




Bunden vers (Rim) av Kjell Persson
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-30 16:34



Bookmark and Share


    Askanden
vägen till gud går genom Satan.
2023-09-30

    Kämpendahl VIP
Utan Herren ingen frälsning.
2023-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Vad lägger du in i begreppet "frälst"?
Ordet härstammar från "frihalsad". Det var vad man sade om en som blivit frisläppt från stupstocken.
För mig handlar frälsning om befrielse. Om upprättelse och ny födelse. Andligen.
Frälsning är för mig Herren Jesus Kristus.
2023-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Persson
Kjell Persson