Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lilla barnets förundran

Det lilla barnet

vid vårt gemensamma köksbord

ger hals och skriker

i gränslös förtvivlan

slår med skeden mot tallriken 

så att gröten skvätter över väggar och golv

blir tröstad av lite sylt och en kram

finner plötsligt sin mamma på alla fyra

som torkar grötrester under bordet

frågar med stillsam förundran:

Går det bra?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-18 05:35



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
barn har ett stort känsloregister - igenkänning ;-)
2019-02-18

  Marita Ohlquist VIP
Hoppas mamma fick en kram av barnet
när det blev lugn och ro vid matbordet.
2019-02-18

  Kungskobran VIP
Ilskan hjälper då får man det man vill ha
stackars mamma
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP