Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brandvakt


Det är underligt att hur många år som än har gått

hur mycket vatten som än har passerat under våra broar

så är vi fortfarande som hund och katt

vi bråkar och hamnar i luven på varandra

det spelar ingen roll att vi nu är vuxna

jag syster du bror

jag stor du lille

och jag kan fortfarande inte låta dig vinna

du får inte mästra mig

du kan inte klå mig

jag måste fortsätta lära dig

att skilja på rätt och fel

du är kaos

jag är ordning

du är eld

jag är det vatten som släcker bränderna

som du om och om igen startar

du är natt

jag är dag

du är kriminell

du brukar droger

du stjäl, du ljuger

och jag är så trött på det

som tar över oss

därför behöver jag ta avstånd igen

låta det bli istid mellan oss

för annars går jag sönder

jag fryser vår kontakt

lägger den i träda

och jag hoppas och ber

att min lillebror en dag ska bli stor

större än det här 

som bara söndrar och förtär











Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-19 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP