Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självrespekt

 

Röda jackan på och läppstiftet matchar
Jag ler och slänger livligt håret mitt runt
Högljudda, klara skratt som blottar halsen min
Så klart en och annan droppe rusdryck involverad

Jag visste redan då jag såg på dig,
att bräckligheten skulle ta fäste i mig ett tag
Jag visste när du kysste min kind,
att det var på mitt initiativ du drog mig ned
Jag visste absolut när du rörde dig i mig,
att jag senare skulle hata mig för att älska dig

Jag förstod redan andra gången jag såg dig,
att du var en sargad pojk med daddy issues
Jag förstod andra gången du kysste min kind,
att jag skulle försjunka mig i alla dina brister
Jag visste absolut andra gången du rörde dig i mig,
att jag skulle känna abstinens på en drog du tagit

Vi var visst inte alls bra för varandra,
min hunger att få ge mig i utbyte mot kärlek,
slog inte rätt med din hunger att få och sen gå
Det var som uppgjort att bränna en bro som inte fanns

Mellan valet och kvalet i att vända på klacken,
eller att stanna i något som aldrig skulle börja
Stannade jag vemodigt kvar, tröstade mig i att
kärlek är fyllt av mirakel
Vilket jäkla önsketänkande

Du var så snuskigt vacker att vakna upp bredvid,
en adrenalinkick direkt vid uppvaknandet
Så självklart att det kändes svårt att gå,
jag hade ju aldrig själv fattat det beslutet

Röda jackan är nu utbytt mot en svart,
men läppstiftet matchar lika bra ändå
Halsen vrider sig än uppåt när jag skrattar
Jag törstar inte längre av att supa bort dig
Det känns fortfarande åt helvete,
men jag gör det till mitt egna heta
HELVETE

Bye bye, du är inte längre bra nog för mig

Jag annullerar härmed min önskan på ett mirakel

 




Fri vers av Nimbus VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-02-20 23:59



Bookmark and Share


  Femme Fatale
Är vi tvillingsjälar.?? Du beskriver mitt förflutna med så tragiskt vackra och väl genomtänkta ord.
2019-11-07

    ej medlem längre
Stark text om det paradoxala i längtan, om än aldrig så destruktiv, och ofta irrationell passion, skrivet av en som uppenbarligen vet..
2019-10-31

    ej medlem längre
Dödsdansen
2019-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Nimbus
Nimbus VIP