Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig och fred



Ett
ett två
¨
testar

ett ett
två

låter det bra
Hur är ljudet när du läser
där i skåne
i östergötland
stockholm
och Uddevalla
eller var ni nu befinner er
i vårt avlånga land

vi hade ett fantastiskt
väder här idag
solen var generös
och vi kunde känna hur
den värmde när vi gick
promenad
jag och mina halvstora
barn
gräset är platt efter
snön som smält bort
och grått och dött
men mjukt att gå på

fast nu kommer vintern igen
med snö och halka
som ett stort steg tillbaka
i processen

det är bara februari
och våren ska egentligen
inte vara här än
men denna försmak
av livets vackraste
återkommande under
då allt plötsligt får liv igen
utom dom döda
var tillräckligt för att starta igång
en process som fick det
börja spritta och pirra
nånstans där i hjärtetrakten
kanske var det längtan efter
att finna kärleken på nytt
eller bara livsglädje

men antagligen dör den åter
imorgon därute
i slasket och snöblandat
och grått salt på rutan
på väg till ett viktigt
försörjningsuppdrag
och bilens värme kan inte
värma det där som så snabbt
frös igen efter att ha tinat upp lite
i solen några varma sköna timmar
och i tankarna susar jag E4 fram
ständigt fingrande på rutspolningen
för att få ett hål i det gråa på rutan

sen tänker jag på
hur lätt det är att allting
som känts soligt och bra raseras igen
när molnen åter hopas över oss
och vår lilla plats här på jorden

som när hjärnan löper amok
en tiondels sekund
och man svarar med ett
dåligt skämt
när en vän behöver förståelse
och tröst
och det landar lika fel som
snön gör nu när vi fått smak på våren

och jag tänker på hur jag ska locka
fram solen igen
hur molnen ska kunna skingras
när det gråa tagit över
och det känns som om
hjärtat är fullt av snöslask

än är väl inte våren här
på riktigt
men dagarna går fort nu och
blåsippor och tussilago
ligger i startgroparna

men det är egentligen ingenting
som behöver förklaras
om vi vågar lita på det vi först
kände och upplevde


livet är som skörast om våren
när ljuset kommer åter
och hjärtat ligger blottat





P.G 21/2 -2019




Fri vers av Peter G VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-02-21 01:34



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för delat blottat hjärta!
2019-03-04

  Birk Andersson
fred
kommer aldrig gå
att tjäna pengar på
2019-02-22

    carinamnm
Visst är det härligt, skört och sårbart, men starkt ändå! Och just vid den här tiden på året blir det, som du skriver, lite mer kännbart! Fint skrivet Peter!
2019-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vårlängtan!
2019-02-22

    ej medlem längre
Oändligt vacker!
2019-02-22

    ej medlem längre
Fina, ömsinta avtryck genom hela denna personliga text.
2019-02-21

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Bra fångat småprat som man gör i det vardagliga livet. När tankarna inte tycks vilja fastna utan far omkring.
2019-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP