Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte bara ännu en dejt

träff med nån man hittat på Tinder
att ännu en gång få ha fjärilar i magen
sitta på ett café med blossande kinder
att ännu en gång få bli riktigt betagen

att känna när feromonerna tar makten
detta lingua franca, detta universella språk
som är ljuv musik för alla fem sinnen
ett änglarnas språk, kärlekens språk

bygga en bro över en forsande älv
våga gå ut från varsin sida och mötas på mitten
inte vara rädd för att förlora sig själv
våga vara svag, våga visa sig liten

att känna när det bär iväg
när man helt glömmer bort att vara rädd
när man kastar sig ut från stupet, tar ett sista farligt steg
att känna hur man faller som ett nedsågat träd

en första beröring, en första kyss
lika obeskrivligt underbar som den ljuvaste musik
minnen av den allra första som om det var helt nyss
hur tagen man blir av denna trolska romantik

hur hon ser ut, hur hon doftar, hur hon känns,
hur hon låter, hur hon smakar och äntligen får man äta sig mätt
elden som uppslukar och omsluter och hur underbart den bränns
att vakna tillsammans nästa morgon och det fortfarande känns rätt




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-02-24 09:48



Bookmark and Share


  filosofian
Gud vad fint skrivet!
2019-02-26

  Kungskobran VIP
Kärleken gör dig blind
löper amok som en hind
se upp så inte din kind
blir av tårar våt
kärleken går inte att göra något åt
2019-02-24

    Lars J
Ps tag bort tredje och fjärde versen så blir dikten perfekt och mera avskalad
2019-02-24

    Lars J
Fint fångad känsla, lite konstruktiv kritik så prova att läsa upp dikten för dig själv och märk dp rimmen som i te fungerar så bra, det märksa att du har en musikalisk bakgrund för i sången är rimmen naturligt mera förlåtande än i textform
2019-02-24

    ej medlem längre
Ljuvligt!
2019-02-24

  Språk, hjärna!
Fin!
2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP