Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar vid iakttagandet att somliga är blygsamma på riktigt och andra på något annat sätt


Meningen med en liten varelse

Själv
skulle jag nog inte blivit mycket mer
än en skiss
egentligen
en liten skiss på en lapp
gjord med en gammal bläckpenna
men så plötsligt
började det regna
hastigt och lustigt
och jag
som var så liten och platt
märkte att bläcket flöt ut
axlarna hade blivit runda
och kinderna med
klänningen började bölja i kjolkanten
händerna skulle just till att börja suddas ut
i kanterna och kanske göra mina ben  otydliga

då ställde jag mig upp och började springa så fort jag kunde
till en träddunge,
lindar var det
och jag sprang rakt upp i trädet
och satte mig i en grenklyka
torkade av mina ben
och sen var jag ju redan jag
jag hade liksom hoppat i gång
rakt in i detta livet
med dom linjer som jag hade
och allt




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-02-27 13:19



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Oj vilken bra och fyndig text!!
2019-02-28

  Eva Langrath VIP
Tycker om hur du bygger texten och blir varm av det fantasirika slutet.
2019-02-27

    Jane S VIP
Tycker om denna oförutsägbara text om fantasins kraft och lycka.
2019-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP