Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Driver vågor

 

 

Slagregn piskar havet 
Vågorna ryter och 
driver vatten mot 
land

Klippor och stenar 
eroderar mycket långsamt
efter famntagen med 
upprorisk sjö

När vindarna mojnat 
lugnar sig havet och
andas som efter en 
kärleksakt

Stranden får vila när
flod blir till ebb

I kustlinjen går samlaren
med sin säck och hämtar 
skatter som ej längre 
döljs under ytan

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 291 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-02-27 22:38

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Briljant skaldat
2019-03-01

  Bodingen VIP
Vackert om att hitta bärnsten, Viksten
2019-03-01

    ej medlem längre
Favoritiserad favorit
2019-02-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt ljuvligt bildspråk, med erotiska undertoner.
2019-02-28

  AKT VIP
Livet ger och livet tar liksom havet.
2019-02-28

  KattenKin VIP
Åh så vacker jämförelse med en kärleksakt!
Du har helt rätt och metaforen är underbar.
2019-02-28

  Kungskobran VIP
Poseidions vrede
sänkte staden för evigt
i havets djup
Sätt örat till snäckan
lyssna till klagan
blandat
med havets brus

2019-02-28

  Petter Wingren
Mäktigt när natrurkrafter får ta över berättelsen med erotikens bildenergi.
2019-02-28

  Eva Langrath VIP
Fin beskrivning av havet som går att överföra till våra egna liv.
2019-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten