Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utstött

 

 

Jag har gått 
över myrar,
paddlat över 
träsk

Bestigit bergen 
och hamnat 
i öknar

Ständigt på jakt
efter trygghet 
och närvaro

Människor misstror mig


Poliser med hundar
ser mig som inkräktare

Inga kyrkor välkomnar mig,
min tro är för undflyende
och provokativ

Min jakt efter fast 
mark fortsätter 
genom århundraden,
genom barriärer av 
hat och förakt 

Mitt utseende stöter 
bort kvinnorna

Jag sover i utkanten
av civilisationen

Utstött 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 423 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-03-01 17:13

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Somatisering
sann profet är aldrig fet
2019-03-05

  Respons VIP
Starka bilder!
2019-03-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och högst tänkvärd i denna tid, då det mesta fallerar!
2019-03-02

  ULJO
En bild av utanförskapets bojor
2019-03-02

  Feliaxel VIP
Berörande ord om utanförskap
2019-03-01

  Eva Langrath VIP
Stark text
2019-03-01

  Kungskobran VIP
Jag flyr som en hund
får inte en lugn stund
blodiga käftar jagar
ylar och klagar
snart är dom i kapp
tiden är outhärdligt knapp
Käftarna griper tag
i en som är svag
livet tog slut helt tvärt
för vad det nu var värt




2019-03-01

  KattenKin VIP
Så ser nog det klassiska och historiska bortstötandet ut. Tänker på allt ifrån Gustav Frödings bergatroll till romerna. Tänker på de som blivit osynliggjorda av gruppen, förvisade som straff. Bra text, tänkvärd och bra skriven!
2019-03-01

  Gunnar Hilén VIP
Kanon !

Vargmannen ! ( Freuds bok )
2019-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten