Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulen har ett grepp om mig

 

 

 

Djävulen har ett grepp om mig.

 

Lycka är bara något flyktigt, något vi bara ser på film.

 

Förstör bara det som är fint.

 

Knuffa undan all det vackra och allt annat som  skimrar.

 

Älskade vän, du mötte någon fel.

 

Du försökte vårda min själ, smeka den och täcka den med bomull från topp till tå.

 

Men djävulen har ett grepp om mig.

 

Min själ är såld för länge sedan.

 

Du kunde aldrig veta, men du föll nästan på mållinjen.

 

Nu har jag ett grepp om dig.

 

Jag kunde komma åt ditt innersta, det röda som din gud ville vårda.

 

Jag log när jag högg och du skrek av smärta, men du vet inte att jag skrek högre inombords. Lycka är bara för de goda, min själ har förlorat allt det som en gång fanns, då för länge sedan...

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av genni VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-01 18:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och full av djuphet som känns!
2019-03-09

  Peter G VIP
Vackert, smärtsamt och gripande och dina ord lämnar nog ingen oberörd!

Lyckan är svår att fånga men ännu svårare att hålla kvar...

2019-03-04

    ej medlem längre
Dikten måhända se ut som fiktion, och känns väldigt surrealistisk att läsa. Men man får en känsla av att den som skrivit upplevt händelserna på riktigt.
2019-03-01

    ej medlem längre
Hoppas din vän kan friköpa dig och sedan njuta av er gemensamma lycka.
2019-03-01

    ej medlem längre
Grepp går att komma ur. Livet är längre än en brottningsmatch ;)

Gripande text!
2019-03-01
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP