Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du lekta kärlek



Om du äntrar denna gläntas pilpassage
överge allt hopp men morska opp,
endast schismens syncynismkurage
tar dig över mod till trädets topp.

Om du vågar gå i lågterrängen
nöj dig ej att bära ryggen böjd,
lär dig resa råg för bågesträngen
som beskjuter djup från stupets höjd.

För här hatar höjdens pilar
bolsterbysters byten,
genom grenar stenspets ilar
över ytors lyten.

Och de dödas blodkärl ekar
rivna glaseggsröda,
där de kärvas skärvkärlekar
flärdbeskärd får flöda.

Om du äntrar längtans pilpassage
kom ej sänd med känslan men med kropp,
här är härskaränglars apanage
hjärtats eufori och forna hopp.



















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-02 00:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP