Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blek man

 

 
med beige trenchcoat 
ringer på min dörr 
 
Vill du följa med mig på
en liten resa?
 
Hans båt väntar vid floden
och jag kliver ivrigt ombord
 
Mannen klappar mig vänligt 
på axeln och ber mig njuta 
av färden 
 
Jag ser inte när vi 
passerar gränsen mellan
livet och döden 
 
Din resa är över nu och
ditt lidande är slut 
 
Mannen hör inte mina 
protester när han styr 
mot land 
 
Du får det absolut bättre nu
Ingen ångest och oro finns 
på denna sida 
 
När jag tittar mot land 
känner jag hur mina onda 
minnen försvunnit 
 
Jag hör Low Down dirty 
blues och ler oavbrutet 



Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 391 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-03-03 02:43

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  AKT VIP
Känner den grekiska mytologins vingslag i den här dikten.
2019-03-04

  Blomma-Stjärna VIP
hoppas den färd vi alla ska göra blir lugn och till det absolut bättre
2019-03-04

  Anya VIP
Hoppfullt om den väg vi alla ska vandra.
2019-03-04

  Öknens Ros VIP
Happy End?
2019-03-03

  Eva Langrath VIP
Hoppfull text

2019-03-03

  Kungskobran VIP
Blues musik lindrar allt.
2019-03-03

  ULJO
Low Down dirty blues. Härligt

2019-03-03

    Mim
Bra resultat med leendet där! Förgyller hela texten!
2019-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten