Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slagregn

 

 

 

 

 

 

Slagregnet piskar 

 

mig i 

 

ansiktet 

 

 

 

Väcker mig från 

 

likgiltighet,

 

leda,

 

uppgivenhet 

 

 

 

Den sköra hinnan 

 

mellan

 

sanning och

 

lögn 

 

spricker 

 

 

 

Nu ser jag 

 

hycklarnas

 

sneda leenden 

 

 

 

Hör krämarnas 

 

falska skratt 

 

 

 

Det äkta finns

 

nära dig 

 

 

 

Människor som 

 

älskar, gråter 

 

och skrattar

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 562 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2019-03-04 22:24

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Margit Grell
Välformulerade tankar!
2019-03-10

  Johan Strömstedt
En fin text!
2019-03-07

    Roger Runkar Ragnar
Ser böjda blad börjar glesna, där rara rader ekar mellan orden.
Bokstavstomt i natt.
2019-03-06

  Petter Wingren
Vackert, väsentligt, välgörande
2019-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Viktig dikt med äkthetsbevis!
2019-03-05

  Johan Bergstjärna VIP
Viktig text som berör och berikar.
2019-03-05

  Öknens Ros VIP
att ha vänner man kan lita på är värt guld.
2019-03-05

  Kungskobran VIP
Fint om dom människor som bryr sig.

2019-03-05

  ULJO
Fina tankegångar. Visar på att den äkta omsorgen bara finns hos vissa
2019-03-05

  AKT VIP
Tar till mig dina fint formulerade tankegångar
2019-03-05

    Somatisering
Gillar...
2019-03-05

  Eva Langrath VIP
Fin poetisk text
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten