Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dumhetens diktatur ( Fallet blir högt och hårt)

jag skjuter väl mig själv i foten
jag skiter väl där jag äter
när jag uppfyller den dagliga kvoten
när jag skriver poesi som fräter

jag är ett fräckt tillskott på scenen
jag vill öppna sovande människors ögon
jag vill vara droppen som urholkar stenen,
förorsaka lite sjögång –

ja, en storm i vattenglaset
jag vill stoppa det egoistiska frosseriet
få ett slut på det svinaktiga kalaset,
rofferiet och resursslöseriet

jag vill vara bjälken i cyklopens öga –
den som inte ens ser grandet i sitt eget
där den vandrar omkring på sina hästar höga –
och fallet blir högt och hårt när den tar det sista steget




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-25 15:06



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Bättre att tala klarspråk än att tyst tiga. Härlig vers.
2019-05-28

  Kungskobran VIP
Att provocera är skönt
men frågan är om det är lönt
Var och en är salig på sin tro
och slår sig med detta till ro
2019-05-25

  Språk, hjärna!
Jå-å, riktigt bra!
2019-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP