Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardande

Det är som att jag väntat i hela mitt liv
på något, någon
vad vet jag inte

om det är en ny vår
med körsbärsblom, tulpanfeber,
smödroppsyra, tussilagosol

om det är en ny sommar
med maskrosdröm, solexistens,
sand-mellan-tårna, jordgubbsdoft

om det är en ny höst
med färggranna löv, svamp-i-korgen,
regniga promenader, skogsdoft

om det är en ny vinter
med snölyktor, snöstormar,
minus tio grader och varm choklad

eller om det är på mig själv
att jag äntligen ska brista ut i sång
ta vara på dagarna, på nätterna
de som finns kvar efter dig

du som fattas mig







Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-05 14:13



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fin text, känner igen mig i dina ord!
2019-03-06

  danne //
Årstiderna påverkar oss enormt mycket, även det vi saknar följer nog med i ryggsäcken. Fint är det!
2019-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP