Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jorden mellan tårna

Stod du där alldeles själv…
Eller var någon med dig
I regnet
När du gått vilse i tanken om vänskap?

Kunde du höra vinden
Eller var det bara prasslet av steg
Som gick
Bort från dig?

Klättrade du vidare på stegen
Upp mot taket eller trädkronan
Bestämt och nöjt
Eller grät du stilla?

***
Kommer du till insikt själv
Eller tar det år av självrannsakan
Att hitta ro
intill din förlust?

***
Du lutar dig mot ditt träd
Känner jorden mellan tårna
Förvissad
Om din sköra styrka






Fri vers (Fri form) av Ordochfragment
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-05 23:03



Bookmark and Share


    All my ghosts
"din sköra styrka" är bra uttryckt. Får mig att tänka på David Lagercrantz ord om sig själv (eller om det var hans mamma som sa det om honom, jag minns inte):
"en svag, svag, stark person".

2019-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ordochfragment
Ordochfragment