Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handbok för hopplösa lägen

Jag läser bokens titel

Upprepar orden

För att landa i vidden

Av erbjudandet

Ett stöd för dig,

för mig, som nästan har gett upp

Så nära det känns

Uppgivenhetens utandning

Ett hopplöst läge

Ett olöst läge utan hopp

Utan plats

I saknad

Av handbokslistor med tips

Behöver tips, en lösning

Handlingsplan för platsen

En strategi för läget

Eftersom hjärnan har låst sig

Skarp låsning kring läget

Åh, vad jag behöver boken

Titeln väcker mig ur mardrömsläget

Hoppet klättrar in i mig igen, upp, ger inte upp

Försiktigt

Öppnar jag ögonen

Andas in

Etthundraåttionio kronor, tack!

Tar med den hem.

(Tankar inspirerade av boktiteln ”Trädgårdshandbok för hopplösa lägen – för dig som nästan gett upp” författad av Dan Rosenholm, Norsteds, 2019. En genialisk titel helt enkelt, som inte bara inspirerar till bra trädgårdsgrönska!)




Fri vers (Fri form) av Ordochfragment
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-30 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ordochfragment
Ordochfragment