Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vårig svårighet

Som om jag fastnat i soffans tygkuddar
– De slukar mig långsamt
Så känns det
att inte kunna orka ta sig utanför dörren
trots den luriga solens strålar
– vitaktigt lockande – sköra men vassa och avslöjande,
då de knipskarpt visar var skuggorna finns, och dammet som dansar i fönsterkarmen,
det ingrodda, sedan vinterstormen

Måste lyfta mig själv ur inkapslingen av matthet
Låtsas att jag vill
Snöra på mig skorna
Och ta en promenad i våren
Vet att det blir bättre om jag bara lyckas komma ut
Om jag öppnar dörren på glänt
Och tar ett steg i solriktningen




Fri vers (Fri form) av Ordochfragment
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-30 15:14



Bookmark and Share


    Max Poisé
Tycker specifikt om dina ordval och hur du flyttar orden och får fram en tydlig betydelse men ändå lämnar utrymme för tolkning. Närmre poesi än så kan man inte komma...bravo!
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Ordochfragment
Ordochfragment