Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikten är en bearbetning av tidigare utgiven text, Natten är min vän, i från diktsamlingen helande poesi av Björn Karlsson


Drömvandring

Nattens upplysande ljus är drömmarens stora vän-
I natten ser drömmaren alla ting i sina rätta skepnader-

Natten är min vän.

Mörkrets skuggor, en fredad plats där drömmandet är viskningar från ljuset i dagen-

Natten är min vän.

Här i nattens oändliga väv, altets och ingentingets varande, vandrar min ande obunden fri

Natten är min vän.

Här ryms tusentals år i ett enda andetag-
En annan dimension, så fjärran men ändå så närvarande nära


Natten är min vän.



© Björn Karlsson 2019






Prosa av Björn Karlsson
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-06 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Karlsson
Björn Karlsson

Mina favoriter
har vi någonsin sett