Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den inre lågan

jag vill skriva nånting
som får dig att tänka till
nånting som får dig att tänka efter
vad det på riktigt är du vill

vad du vill med ditt liv
nånting som får dig att sluta följa med strömmen
nånting som får dig att stanna upp
och ta ut en ny riktning –
vad var det nu som var drömmen?

vad var det du ville göra?
är det inte dags nu att sluta försöka vinna?
och inse att långt viktigare än att vinna
faktiskt är att brinna

att brinna för nånting, att ha nånting
som får dig att välkomna varje ny dag
nånting som får det att kännas
som en ren fröjd att stiga upp
och med entusiasm ta nya tag

och det svåraste av allt är
att lyckas hålla den inre lågan tänd
men undvika att brinna ut
som så många
som fått ett allt för tidigt slut




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-07 09:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP