Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Krokiga kokeldar



Du djävulsljud som sjuder genom sjoket,
be Belsebub att bubbla bort sitt buller
ur köket kantat fullt av kaoskastruller
och kasta satans dans ur svallningskoket.

Här dansar satans svans på kranseloket
till lågmusikens dova puttermuller
och endast kroppens fulla droppampuller
behåller blod förvällt i huvuddoket.

Be Belsebub att snubbla över tröskeln
och träd tillbaks ned trappors tysta steg
du dunkla huvudbud av djävulsljud.

För kokar eldars häll min cell till fnösken
är detta slätt att hettans röst är feg
fast blod i modampuller bubblar gud.




















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-08 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP