Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att komma in objuden i en gravkammare och upptäcka att man inte är välkommen


Gravfynd


Förseglingen bruten
Han satt som förvånad och
liknandes livet
den uthuggne döde
med armar som vilade
trygga mot stöden
på nakna porfyren

Fast om han nu varit
en konung så äkta
nog hade han skrämt
den som först honom råkat

Och om han tillika
två ord kunnat säga
så skulle han säkert
ha sagt Bara gå.



1/3 2019




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-09 17:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP