Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk om....Bibeln är en bok som genom symboler och bilder ska lära oss om livet. Jesus är läraren som berättar om livsresan. Han ser livet genom sitt hjärta och möter ljus och mörker Ljuset är medvetenhet och mörkret är okunskapen!


Symbolspråk

Jag kom att tänka på bibelorden som man sår får man skörda (karma) .

Karman kan komma tillbaka direkt men kan också ta årtusenden för
att blottlägga skulder som ska balanseras.
Alla religioner bär på djupa sanningar men har tolkas efter sin tids kultur och
traditioner. När djupare kunskap saknas används makt , kontroll och våld för att
behålla sin position av herravälde.
Rädslan för att bli utfryst,fängslad,torteras håller människor på plats och skrämmer till tystnad.
Jesus pratar med människor på det språk som de förstår genom liknelser och bilder.
Han säger att han enligt bibeln är Guds son. Vilket betyder att han är kommen ur alltet...universell.
Han blir förrådd av sina egna och sveket leder mot smärtan och förståelsen för den karma som Judas nu får bära.När han dör på korset sägs han säga förlåt dem de veta icke vad de göra!
På tredje dagen uppstånden dvs transformationen är klar. Han har mött helvetet, gått igenom skärselden och funnit paradiset.

Min fråga är? Har vi inte alla mött helvetet ,gått genom sorg och förtvivlan, känt oss döda och hjälplösa inför ödet men till slut rest oss och förhoppningsvis sett ljuset i tunneln. Även om mörkret och världens orättvisor och lidande fortfarande finns kvar har du fått en inre djupare förståelse för att resan handlar om orsak-verkan fast du inte minns var/vad och varför.

Transformation, möta sin skugga, utstå smärta och sorg, resa dig och se sanningen , få tillbaka ditt paradis dvs livets speglingar på ljus och mörker.
Acceptans!

Min personliga tolkning av livsresan





Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-10 10:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och insiktsfullt!
2019-03-17

  AiA Maria den fria
Mörker blir till ljus
Allt-är möjligt!

Tack!
2019-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra tolkning, känner igen mig i dina ord!
2019-03-11
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP