Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

läsglasögon

jag fick läsglasögon från landstinget
som ser ut som om
en tant har köpt dom på en bensinmack
sa du och jag älskar dig
jag fick dom när du var sjuk
och du kom ut för tidigt
och du hade barndom som hade kunnat gå åt helvete
och du sparkade mig från jobbet
för nån jävla skitgrej
som skadade ditt ego
din lilla kukmänniska

men du blev frisk
och du mår bra och har barndom nu
med dig som också har barndom
och jag har ett nytt jobb
som är mycket bättre
och det är bra
för annars hade jag fått ännu sämre syn

men nu har jag kvar mina läsglasögon
från landstinget som ser ut som om
en tant har köpt dom på en bensinmack
och det är bra för miljön
eller i alla fall klimatångesten
jag ska på konferens i vår
och ta tåget
för jag har ändå redan flugit till alla kontinenter
flera gånger redan




Fri vers av Istanbul Gustafsson
Läst 222 gånger
Publicerad 2019-03-10 22:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
heter du verkligen så?
2019-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Istanbul Gustafsson