Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En förvirrad man

 

 

Låter de kloka orden 
från den unga kvinnan
sjunka in

Han är yr och omtumlad
ler och undrar om 
hans skyddsmurar
är på väg att falla

En äldre man ärrad 
av nålstick och trauman

får något hoppfullt 
i blicken

Kanske mildras
svårmodet 
och livsledan

Nu tar han ut en
ny kurs som går
mot norr

Det är kanske där
han ska dö på en 
klippa ovan havet

Det är förunderligt 
att några enkla råd
kan räcka

I en stund då ångesten
biter och fobier stänger
vägen

Vi borde alla samtala om
de små och nära tingen

Det ger mig mod att resa

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 409 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-03-14 00:56

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Medmänsklighet och samtal med varandra är bland det viktigaste vi människor behöver. Det betyder så mycket, men kostar så lite.
2019-03-14

  AKT VIP
Det är det positiva i vardagen som ger mod att styra ut på djupa vatten och tryggheten att kunna ro hem efter strapatsens slut.
2019-03-14

    ej medlem längre
Innerligt varm medmänsklighet kryddad med hopp och tro är en lisa för själen.
2019-03-14

    Sefarge VIP
"Trånga skor kan
Avbryta din resa
Men trångsynta
Tankar att den
Aldrig blir av"
Lycke te!
;)
2019-03-14

  Kungskobran VIP
En äldre man
Viksten heter han
längtar till Norges kust
Vid dess slut
på Norkinnhalvöja
kan han vila ut
i ett litet hus
där han kan höra
Norra ishavets brus,
och havets sång
i evighetens oändliga gång


2019-03-14

  Öknens Ros VIP
De små tingen är oftast de viktiga att prata om.
2019-03-14

  ULJO
Även sjukvården har sina empatiska sidor
2019-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten