Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktan och rädsla

Är det vårt nya levebröd?
Vi lägger all energi på att vara rädda
Vi ser bara allt hemskt som händer

Ingen energi läggs på att visa det goda
Att skapa det goda

Håller vi på att bli amerikaner?
Fått känslan av att människor i USA är tankemässigt förlamade av en ständig rädsla för hemskheter.

Fokus ligger på att se allt dåligt istället för att välkomna nya konstruktiva tankar!

Ser lite samma tendenser här.
Man tar fram endast allt dåligt!
Dag ut och dag in.

För mig personligen så tappar jag helt respekten för de som aldrig kan se på problem från olika håll!
Att i något stycke fundera över för och nackdelar.
Varje,och jag menar verkligen varje, idé och lösning har sina för och nackdelar!

Den som sågar någon annan vid fotknölarna i varje diskussion och nedvärderar andra har redan förlorat objektiviteten!
Alltså är man inte längre en konstruktiv utvecklare av samhället!

Jag blir lika fascinerad varje gång någon säger att att ett land är bättre än något annat!
Hur i helvete jämför man t.ex USA med Sverige?
Så otroligt olika förutsättningar!
Varje land går upp och ner i förmåga, kvalité och välstånd.
Är det alltid kopplat till trygghet,välmående och ekonomisk stabilitet för de som bor där?

Naturligtvis är det var och ens rätt att uttrycka sina farhågor.
Det farligaste är dock när man är så övertygad och slutar lyssna på andras åsikter helt.
Det brukar sluta med nedvärderande omdömen och uttryck!

Jodå jag hamnar också där emellanåt så oskyldig och perfekt är jag då rakt inte! ;)




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-15 12:18



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
En idé...en tanke..se ur ett globalt eller rentav universellt perspektiv..?

En annan...tanke alltså:)... rädsla hindrar,stänger av,skapar motstånd

Dess motsats öppnar upp,följer flöde,tillåter,omfamnar kraften i nu

Tack för din tankekraft!
2019-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ