Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torpet på Koski reviderad

 

 

 
Vi tar båt, tåg, buss
för att möta tystnaden
 
En mil från Orivesi 
hämtar vi våra cyklar
och trampar vidare
på grusvägen 
 
När vi närmar oss 
målet ligger Mikkos
vedtravar prydligt 
staplade längs vägen 
 
I skogens kyrka finns 
bara äkta ljud och doften 
av trä är berusande
 
På sluttningen mot torpet
växer lupiner, rallarros och
andra ängsväxter
 
Naturens tavla som inte 
går att köpa för pengar 
 
Jag sätter mig i hammocken 
och hör bara mina andetag 
och suset från trädens lövverk
 
En get bräker, en moped knattrar 
och någon ylar i skogen 
 
Det är härmfågeln som kör 
sin dagliga show 
 
Bastun är uppvärmd och 
jag lägger mig naken på
översta laven 
 
Genom fönstret ser jag 
två älgar simma över sjön
 
Min kropp har förändrats 
Den är avspänd och jag 
känner lyckan komma
 
Kvällen nalkas stilla och 
varsamt
 
Vi tänder fotogenlamporna,
talar lågmält med varandra 
 
När tröttheten kommer 
lägger vi oss i en säng 
som använts av fyra
generationer
 
Tystnad

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 249 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-03-15 21:40

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken fin berättelse om att känna sig förankrad. Den har iaf den påverkan på mig.
2019-03-26

  Petter Wingren
Berättelsens
linjer och färgfält
vinklar och fönster
det stora i det lilla
kärlek till vyer
gestalter
i egen riktning
sammanvävda
2019-03-19

  Bodingen VIP
Fint berättat om ett ibland kargt land men smultronställen kan man hitta lite varstans
2019-03-16

  Öknens Ros VIP
Fint beskriven natur och åtföljande bastubad, där kvällen avslutas med småprat.
2019-03-16

  Kungskobran VIP
Underbar beskrivning av resa till vila med generationer
2019-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten