Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VEM KAN

 

Vem kan kalla sej för poet

eller poetissa

Är det någon som vet

eller är de bara något man kan gissa

 

Är de dom som skriver

om nebulosor och galaxer

Eller går det lika bra

att skriva om ett hjul och dess axel

 

Synd att dom inte finns

de lärde i Lund

Då kanske man fick svaret

från en enad mun

 

Men vill jag ha svaret

eller vågar

det är det

som är frågan

 

Att skriva julklappsrim

det kan väl de flesta

Men har de den poetiska ådran

de som skriver de bästa

 

Nää kostnärer och poeter

de ofta målar och skriver det ingen förstår

Det är dom

som de största applåderna får

 

 




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-16 18:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra skrivet om frågor man kan ha...och vad man sen kallar sig själv spelar egentligen ingen roll, huvudsaken är att man fortsätter att skriva och att man är nöjd med det man gör...
2019-03-17

  Lars Hedlin
JA poesi kan vara allt från en rad eller tusen..alla känslor och inga alls :) kram
2019-03-17

  Quasimodo
Tänker att vi som skriver är de som skriver om tankar och känslor, om hjulnav och annat, att vi skulle vara poeter eller skriva poesi är mer ogripbart, huvudsaken är att vi skriver och delar, tack för det du skrev här!
2019-03-16

  ULJO
Alla är vi poeter på vårt eget vis.
2019-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP