Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina tänder, mina tänder!

 

 

Som varande en pensionär

efter ett långt yrkesliv 

hade jag väntat mig 

att på livets höst få njuta

de korta stunderna som för var dag

av livet blir färre och färre!

 

Att de pengar som gått till min pension

skulle vara mig till hjälp

när nu tänderna blir sämre

för var dag.

 

Då se hur politikerna i sin iver 

visa för världen hur humana de är

ger bidrag på summor som är 

närmast noll!

 

Har alltid levt efter devisen

att vilja hjälpa de utsatta

i samhället.

 

Men nu har livets vänts tvärt om

och med dem mina tänder

så vart har de insparade 

pensionspengarna tagit vägen?

 

Pensionen jag betalat skulle staten

att förvalta åt mig

tills jag kommit till pensionen!

 

Ropen skallar i stad och på landet!

Jag vill ha mina pengar!

Jag vill ha mina pengar!

 

Gaddarna ramlar itu

och ur munnen!

Jag behöver tusen och åter tusen

till min tandläkare!

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-21 16:06



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Ropen skalla medan tänderna ur käften FALLA!!! sak de va förstås!
2019-04-09

  Evelyn Falk Möller VIP
Ropen skalla, medan tänderna ur käften skalla!!
GRATIS TANDLÄKARVÅRD till ALLA!!!!!
2019-04-09

  Blomma-Stjärna VIP
må tandvård räknas som sjukhusvård - med samma bidrag -dålig tandstatus kan ge andra skador också - typ demens!
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP