Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Iakttagelser

På den brungröna mattan
femton träd i en cirkel
fjorton avlövade
sluter ögonen
ljudet från motorvägen
ett dånande vattenfall

armen i rätt vinkel
avslappnad
fastklämd
fotograferad
svaret kommer i brevlådan om några veckor

bussbyte
träden nu i ett
underifrån perspektiv
fjorton träd
sträcker sina nakna grenar
in i grå himmelen
ett träd låter sina
bruna löv rassla i vinden

på motorvägen
i strid ström
goo green
miljöflytt
DHL frakt
Postnord
bussar
personbilar

pojken på bussen
sjunger en sång
på ett språk jag inte förstår
promenaden till tåget är kort

musiken fyller rummet
”se mig, hör mig men framförallt rör mig”

igår samtalade vi om mystiken
när människor i en cirkel delade ord

för en stund sedan
lyste solen in genom fönstret
nu är himmelen grå
silverkallan nickar lätt
jag fyller den gröna kannan med vatten
 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2019




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-21 21:31



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
staying alive, staying alive
sjunger det från högtalarna i filmen
och vi fyller kannan med vatten igen.
inspirerande fint skrivet från dig
2019-03-24

  ULJO
Brilliant
2019-03-22

    ej medlem längre
Vacker
2019-03-21

  Sturesdotter
Jag läser och hör pianomusik - stilla. Bär med mig den känslan nu när jag ska sova.
Tack för ord och vackra tankar.
2019-03-21

  Sturesdotter
Jag läser och hör pianomusik. Stilla sådan. Njuter av bägge.
Tack för vacker dikt som jag bär med mig in i sömnen ikväll.
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP