Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktens pyramider

det finns en ledig stol kring bordet
en ledig plats för en ny kappvändare

en plats för en som sitter tyst
och lyssnar och röstar med

några nya vindar vill ni inte ha in
det ska vara så som det alltid har varit

ni vill hålla fönster och dörrar stängda
och helst också dra för gardinerna

ingen insyn, ingen transparens
bästa broder- nätverk, hemliga handslag

kommer man där och har idéer och visioner,
då är man inte populär och sitter inte kvar länge

vad hände med idealismen,
med viljan att göra gott, att förbättra världen?

mycket pågår som inte tål dagsljus
allt ska mörkas, sopas under mattan

det viktigaste är att hierarkierna bibehålls
och att maktens pyramider byggs

ni reser era monument över er själva
och tror att ni gör er själva odödliga

men när sanden i våra timglas runnit ut
tar maskarna varenda en av oss, utan undantag




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-23 10:17



Bookmark and Share


  Anders Håkansson
Någon kommer att tillsätta en utredning.... som man sen kan titta på...
2019-03-27

  Yrre VIP
Tyvärr ack så sant, bra skrivet!
2019-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP