Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Viksten,till mig själv

Jag kan bara hoppas!
I vart och ett av dina andetag
Ser jag hopp men även slutet

Har sett dig stilla så många gånger förr
Bara sett din tillitsfulla blick
Strax innan du blundar tryggt
Din mjuka päls
Sakta
Rytmiskt
Tryggt

Nu fasar jag för att varje andetag är det sista
Känslor väller upp
Jag kan inte hålla emot
Bröstet spränger
Sorgen pockar redan
Slutet får mina vallar att sprängas
Min sorg forsar fram

Jag vill inte tro att det är sant
Fast jag känner det i hela mitt väsen
En oundviklig sanning
Vare sig man vill eller ej!




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-24 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ