Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Glömskan

Så flyktigt
jaget
Flyktigt så
Att jag inte minns ens
hur allt startade

Eller om
det fanns något
Alls
Det som jag sökt
Så flyktigt

Och det kommer till mig
I kaskader
när jag träffar
Familj
Gamla vänner

Buketter av tankar
I vas
Nysnittade minnen i vatten

Jaget
Inte statiskt utan plastiskt
Vet jag
Men vill ändå
ha ett svart hål
innerst inne ett universum
Ett sug
mot något som ingen förstår
Vad det är

En sanning
Eller slår det mig
En dammsugare

Och söker och hittar och glömmer och snavar och glider i slänten till en stinkande vulkan
Allt blir sot men jag
gömmer mig för och glömmer mig för
Och
Slår mig ner i en glömska
En
Grönskande solvarm glömska
Och
vill liksom vara där
Jämt
Utanför alltings dragningskraft
Glömskan
Men ändå inte
skärma av allting
Och
Döda

Framtiden
glömska och massor av ny tid
Ny tid att
bruka och så
skörda och glömma
Äta och sova
och glömma

Den hjälper mig inte
Framtiden
tar mig inte närmare
Målet
Jaget
Luften
som flyger och landar i glömskan

luften darrar över varm asfalt
Och där
Finns jag ändå i speglar
Och i andras ögon
I tusentals ögon
I tusentals olika sekunder
En massa olika jag
Som finns
Tills vi alla begravs

i grönskan i glömskan










Fri vers av Aaxel
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-29 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel